Web Analytics Made Easy - Statcounter

طیبه سیاوشی: با طرح گفت‌وگوی ملی باید وقایع ۸۸ را حل کنیم / طرح مسائل این‌چنینی در برهه های حساسی مثل انتخابات باعث دلزدگی و دلسردی دلسوزان نظام می‌شود/ محدود کردن دایره رجل سیاسی باعث می‌شود صندوقچه افراد دلسوز در نظام رفته رفته خالی شود

ایران آنلاین /  نماینده مردم تهران با اشاره به بندهای اعلام شده از سوی شورای نگهبان در خصوص رجل سیاسی که بخشی از آن مربوط به وقایع ۸۸ است گفت: وقایع ۸۸ بخش عظیمی از جامعه را درگیر کرد، که باید با طرح مسائلی چون گفت‌وگوی ملی سعی در حل آنها داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نهایت باید سعی کنیم جامعه را از بن بست سیاسی خارج کنیم. طرح مسائل این‌چنینی در برهه های حساسی مثل انتخابات باعث دلزدگی و دلسردی افرادی می‌شود که در نظام دلسوزانه کار می‌کنند.

طیبه سیاوشی شاه‌عنایتی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره ارزیابی بندهای اعلام شده برای رجل سیاسی از سوی شورای نگهبان گفت: یکی از بندهای مطرح شده از سوی شورای نگهبان در خصوص رجل سیاسی عدم سابقه کیفری است، یعنی کسی که قرار است در انتخابات شرکت کند نباید سابقه کیفری داشته باشد. اما اینکه در یکی دیگر از بندها به مسئله شرکت در اعتراضات ۸۸ اشاره شده، به اصل موضوع رجل سیاسی محدودیت می‌بخشد. در واقع ارتباط دادن این دو مسئله به یکدیگر نشانه‌ای از کج سلیقگی است. وقایع از این دست در کشور ما اتفاق افتاده و اگر بخواهیم روی تک تک آنها حساسیت ویژه به خرج دهیم و آنها را نوعی معیار برای رد صلاحیت افراد قرار دهیم به هیچ‌عنوان پذیرفته شده نیست.

وی افزود: خیلی از افرادی که در سال ۸۸ حضور داشتند، در حال حاضر مشغول کار در نظام هستند و از دلسوزان نظام محسوب می‌شوند. در مجموع محدود کردن دایره رجل سیاسی باعث می‌شود صندوقچه افراد دلسوز در نظام رفته رفته خالی شود. چراکه در هر اتفاقی که در کشور رخ می‌دهد اگر اینگونه مسائل را دخیل کنیم، دیگر از دلسوزان نظام کسی باقی نمی‌ماند. وقایع ۸۸ بخش عظیمی از جامعه را درگیر کرد، که باید با طرح مسائلی چون گفت‌وگوی ملی سعی در حل آنها داشته باشیم. در نهایت باید سعی کنیم جامعه را از بن‌بست سیاسی خارج کنیم. طرح مسائل این‌چنینی در برهه‌های حساسی مثل انتخابات باعث دلزدگی و دلسردی افرادی می‌شود که در نظام دلسوزانه کار می‌کنند.

سیاوشی با اشاره به اصل بیستم قانون اساسی که در آن برابری جنسیتی ذکر شده است، اظهار داشت: رجل سیاسی که در ابتدا در قانون اساسی ذکر شد و در ادامه تفسیر آن به عهده شورای نگهبان گذاشته شد، به هیچ عنوان به مسئله جنسیتی اشاره نکرده بود. در مهم‌ترین مواد قانون اساسی که یکی از آنها اصل ۲۰ قوانین است، به برابری جنسیتی اشاره شده است. در بسیاری از موارد هم شاهد تلاش و فعالیت زنان در نظام هستیم. اما مورد مهمی که در این بحث وجود دارد عدم شفافیت شورای نگهبان در رد صلاحیت زن‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: در طول زمان هیچ‌گاه مطرح نشده که به چه دلیل زن‌ها رد صلاحیت می‌شوند به نوعی از بیان این مساله فرار شده است چراکه هیچ‌گاه به طور واضح مطرح نشد که زن‌ها به علت جنسیت‌شان در شورای نگهبان رد صلاحیت می‌شوند. زمانی که شورای نگهبان مشغول تفسیر رجل سیاسی بود، همه ما منتظر بودیم حداقل به طور رسمی اعلام شود که زن‌ها به چه دلیل رد صلاحیت می‌شوند. در مجموع باید یکبار به شکل شفاف به این مسئله پرداخته شود، حتی اگر لازم است به شکل استفساریه و فرستادن آن به مجلس پیگیری شود.

نماینده مردم تهران، ری و شمیرانات در مجلس گفت: البته در جایگاهی که وزارت زنان پذیرفته نمی‌شود و در پس آن گفته می‌شود تلاش کردیم و نشد، خواستیم و نشد، و علت هم مطرح نمی‌شود، درنتیجه در حوزه ریاست جمهوری هم این ابهامات را شاهد هستیم. امیدوارم این شفاف‌سازی‌ها ایجاد شود تا راهگشایی هم ممکن شود. درواقع همواره زنانی بودند که از صبغه سیاسی برخوردار بودند و رد صلاحیت شدند این نشان‌دهنده ابهام در عملکرد شورای نگهبان است./ 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۸۲۰۴۴۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد

به گزارش «تابناک» به نقل از دیده‌بان ایران، پس از اجرای طرح «نور» و بازگشت مجدد گشت ارشاد، مناقشات حقوقی را مبنی براینکه وقتی لایحه حجاب و عفاف در مرحله رفت و آمد میان مجلس و شورای نگهبان قرار دارد، چگونه نیروی انتظامی گشت‌های ارشاد را دوباره به خیابان‎ها آورده، ایجاد کرده است.

موسی غضنفرآبادی، رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس در پاسخ به اینکه لایحه حجاب و عفاف در چه مرحله‌ای قرار دارد، به دیده‌بان ایران گفت: «یک سری ابهاماتی که شورای نگهبان گرفته است را برطرف کرده‌ایم. انشاالله به رای کمیسیون می‌گذاریم و به شورا می‌فرستیم.»

وی در واکنش به بازگشت مجدد گشت ارشاد عنوان کرد: «قانون دارند. بر اساس قانون می‌توانند.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه گشت ارشاد براساس کدام قانون است، به دیده بان ایران گفت: «قانونی که مصوب کردند ... (مکث می‌کند) فکر می‌کنم شورای عالی انقلاب فرهنگی، دقیق یادم نیست.»

این نماینده مجلس درخصوص اینکه چرا با وجود تصویب نشدن لایجه حجاب و عفاف، گشت ارشاد مجدد بازگشته است، اظهار کرد: «از خودشان بپرسید.»

غضنفرآبادی در پاسخ به اینکه آیا مخالف گشت ارشاد است، گفت: «خیر، هرچه قانون بگوید باید به آن عمل کنیم.»

دیگر خبرها

  • لایحه تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تایید شد
  • تایید لایحه دوفوریتی تمدیدمهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست
  • طحان‌نظیف: لایحه دوفوریتی تمدید مهلت اجرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست تائید شد
  • مجمع تشخیص مصلحت نظام منشأ بزرگ فساد را می‌خشکاند؟!
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات می‌شود؟
  • ◄ تعیین حق توقف کامیون ها وظیفه سازمان راهداری است/ محکومیت شورای عالی هماهنگی ترابری
  • حساب بانکی چه افرادی مشمول مالیات بر سوداگری می‌شود؟
  • راه مبارزه با روانشناس‌نماها ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه است
  • ارتقاء سواد سلامت روانی جامعه، راهی برای مبارزه با روانشناس‌نماها
  • ابهامات شورای نگهبان در لایحه حجاب برطرف شد