Web Analytics Made Easy - Statcounter

بین الملل > خاورمیانه - سفیر سابق رژیم صهیونیستی در آمریکا در اظهاراتی مدعی شد که دلیل حمایت نکردن دولت آمریکا ار اعتراضات سال ۲۰۰۹ ایران، امیدواری اوباما به رسیدن به توافق هسته ای با تهران بود.

به گزارش جرروزالیم پست، «مایکل اورن» سفیر سابق اسرائیل و نماینده فعلی کنیست، در اظهاراتی اعلام کرد دلیل آنکه دولت آمریکا در سال ۲۰۰۹ از اعتراضات داخل ایران حمایت نکرد آن بود که شخص «باراک اوباما» رئیس جمهور وقت ایالات متحده، امیدوار به رسیدن به توافق هسته ای با ایران بود، اتفاقی که ۶ سال بعد رخ داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام صهیونیستی در حالی مدعی حمایت نکردن آمریکا از اعتراضات سال ۱۳۸۸ در ایران است که اسنادی در این رابطه وجود دارد.

اورن در ادامه ادعاهای خود عنوان داشت: در آن زمان اوباما اعلام کرد که که از اعتراضات ایران حمایت نمی کند چون در سال ۱۹۵۳ سازمان سیا دولت ملی گرا محد مصدق را سرنگون کرده و او اکنون می خواهد به مردم ایران نشان دهد که به حاکمیت این کشور احترام می گذارد.

اورن در ادامه مدعی شد: مقامات دولت اوباما در آن زمان به اسرائیل گفتند که در داخل ایران نیز معترضین خواستار حمایت آمریکا نیستند چون معتقدند حمایت آمریکا آنها را از چشم مردم ایران می اندازد.

اورن که هم اکنون در کنیست حضور داشته و در دفتر نتانیاهو نیز به عنوان معاون حاضر می شود در ادامه ادعاهای خود افزود: این موضع دولت اوباما در خصوص ایران بی اعتبار بود چون اوباما در اولین هفته حضورش در کاخ سفید در سال ۲۰۰۹ با امید رسیدن به توافق با ایران خواستار پرهیز از اقدامات تحریک آمیز علیه ایران و نادیده گرفتن اقدامات تهران شده بود.

اورن در ادامه برای تائید ادعاهای خود در مورد عدم حمایت اوباما از اعتراضات سال ۸۸ گفت: در راستای همین تصمیم بود که آمریکا به مواردی همچون بازداشت نظامیان آمریکایی در خلیج فارس، تلاش برای ترور در واشنگتن، تحرکات قایق های تندروی ایران در خلیج فارس، خط قرمز تعیین شده برای سوریه و تحریکات حزب الله لبنان  واکنشی نشان نداد.

52310

کلید واژه‌ها : تجمعات اعتراضی - راهپیمایی ها و تجمعات - توافق هسته ای ایران و پنج بعلاوه یک (برجام) - ایران و آمریکا - باراک اوباما -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۹۴۰۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیانیه مشترک آمریکا و 17 کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند

گروهی متشکل از ۱۸ کشور از حماس خواستند که توافق آتش‌بس روی میز را بپذیرد و اسرای صهیونیست را آزاد کند.

یک مقام ارشد دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا مدعی شده که یک توافق روی میز وجود دارد و تقریبا تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند؛ در نتیجه آمریکا به همراه ۱۷ کشور دیگر در بیانیه مشترکی از جنبش حماس درخواست کرده تا با توافق مذکور موافقت کند. 

به گزارش العربیه، در متن این بیانیه مشترک آمده است: «ما قویاً از تلاش‌های میانجی‌گری برای بازگرداندن اسرا به خانه خود حمایت می‌کنیم. مجدداً از حماس درخواست می‌کنیم که گروگان‌ها را آزاد کند و اجازه دهد به این بحران پایان دهیم تا بتوانیم تلاش‌های خود را روی ایجاد صلح و ثبات در منطقه متمرکز کنیم». 

این مقام دولت بایدن گفت که پیش از این تلاش‌ها برای انتشار یک بیانیه مشترک ناموفق بوده و اکنون این بیانیه «نمایش فوق‌العاده‌ای از اتفاق آرا از سوی بسیاری از رهبران در سراسر جهان» است. 

کشور‌هایی که این بیانیه را امضا کردند عبارتند از: آرژانتین، اتریش، برزیل، بلغارستان، کانادا، کلمبیا، دانمارک، فرانسه، آلمان، مجارستان، لهستان، پرتغال، رومانی، صربستان، اسپانیا، تایلند، انگلیس و آمریکا.

این مقام دولت بایدن مدعی شد: «یک توافق روی میز وجود دارد که تقریباً تمام خواسته‌های حماس را برآورده می‌کند... و کاری که آنها باید انجام دهند این است که این دسته آسیب‌پذیر از گروگان‌ها را آزاد کنند تا پیشرفت حاصل شود». 

وی در ادامه ابراز امیدواری کرد که «برخی نشانه‌ها» وجود دارد که نشان می‌دهد احتمالا راهی برای توافق هست، اما تاکید کرد که همچنان از این امر مطمئن نیست. در مورد پیشنهاد کنونی که روز میز است، این مقام آمریکایی مدعی شد که آتش بس فوری و طولانی مدت در غزه و همچنین امکان بازگشت نامحدود فلسطینی‌ها به شمال غزه را فراهم می‌کند.

پیش از این، خلیل الحیه، یک مقام ارشد شاخه سیاسی حماس گفته بود که این جنبش در ازای ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی و آتش‌بس ۵ ساله یا بیشتر، حاضر به توافق خواهد بود.

در طول بیش از ۲۰۰ روز جنگ، آتش‌بس فقط به مدت یک هفته برقرار شده است. طی این آتش‌بس که در ماه نوامبر اعلام شد، حماس بیش از ۱۰۰ اسیر صهیونیست را با حدود سه برابر اسرای فلسطینی مبادله کرد.  حماس از پایان ژانویه چارچوب جدیدی برای توافق مطرح کرده که شامل بازگشت آوارگان فلسطینی به خانه‌های خود در شمال غزه و دائمی بودن آتش‌بس است. حماس همچنین به ارتش صهیونیست هشدار داده تمامی نیرو‌های خود را از نوار غزه خارج کند.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: فرانسه پیش نویس تعدیل شده آتش بس را ارائه کرد کاخ سفید: با آتش‌بس کامل در غزه مخالفیم/ در حال مذاکره برای آزادی اسرا هستیم

دیگر خبرها

  • خیزش دانشجویان؛ حمایت حقوقی غرب از صهیونیست‌ها نتیجه معکوس داشت
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • ادعای وزیر خارجه رژیم صهیونیستی در خصوص تعلیق در حمله زمینی به رفح
  • ادعای متوهمانه و عجیب مشاور اوباما درباره خیزش دانشجویی در این کشور
  • حمایت جامعه دانشگاهی اهواز از اعتراضات دانشجویی در آمریکا علیه صهیونیست‌ها
  • مقام صهیونیست: اگر نتانیاهو نبود ظرف چند روز به توافق می‌رسیدیم
  • بیانیه مشترک آمریکا و ۱۷ کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند
  • اعتراضات دانشجویی؛ واقعیت آمریکا بدون روتوش
  • حماس: تحت فشار آمریکا توافق نمی‌کنیم
  • بیانیه مشترک آمریکا و 17 کشور دیگر: تمام اسرای اسراییلی باید فورا آزاد شوند