Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@21:57:33 GMT

روایت سی‌ان‌ان از تفاوت تجمعات ۹۶ با ۸۸

تاریخ انتشار: ۱۱ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۷۷۷۲۸

روایت سی‌ان‌ان از تفاوت تجمعات ۹۶ با ۸۸


فرارو- یک رسانه آمریکایی طی گزارشی تفاوت تجمعات اخیر با حوادث سال ۸۸ را مورد بررسی قرار داد.
به گزارش فرارو، وبگاه شبکه خبری سی‌ان‌ان طی گزارشی به تفاوت تجمعات اخیر ایران با حوادث سال ۸۸ پرداخت و نوشت:  تجمعات کنونی ایران متفاوت است.
در این گزارش آمده: ظرف چند روز، اعتراضات به سرعت در ایران منتشر شد، دولت را غافلگیر و تحلیلگران و دانشمندان را گیج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دلیل اینکه بسیاری از افراد غافلگیر شدند، این است که اعتراضات کنونی از حیث اندازه، رهبری و اهداف کاملا با حوادث سال ۸۸ متفاوت است.
شباهت‌ها بین اعتراضات کنونی و حوادث ۸۸ کاملا محدود است. در حالی که تظاهرات کنونی در خارج از تهران - در مشهد و قم - شروع و بسرعت به سایر شهر‌ها سرایت کرد؛ اما حجم این تظاهرات در مقایسه با آنچه پس از انتخابات ۸۸ اتفاق افتاد، نسبتا کوچک است.
اعتراضات ۸۸ - حداقل در اوایل- اهداف بسیار خاصی داشت، این اعتراضات در نتیجه اتهام تقلب در انتخابات ریاست‌جمهوری شکل گرفت. معترضان خواستار بازشماری آرا بودند. علاوه بر این، آن اعتراضات، رهبری قدرتمندی از میان نامزدان انتخابات ریاست‌جمهوری داشت. این رهبری به جنش، سازماندهی زیادی داد.
اعتراضات کنونی، بسیار پراکنده‌تر هستند که هیچ رهبری واضحی ندارند. اهداف آن‌ها طی چهار روز گذشته تغییر کرده است.   نویسنده گزارش به نقل از شاهدان عینی مدعی شد که تظاهرات در مشهد ابتدا توسط تندرو‌ها آغاز شد. اما بسرعت از کنترل آن‌ها خارج شد. به نظر می‌رسد که ناامیدی از فساد و سقوط استاندارد‌های معیشتی فضا را برای شعار‌های سیاسی تندتر مهیا ساخته است.
غیاب شعار‌هایی درباره موسوی، کروبی و خاتمی، به ادعای اصلاح‌طلبان مبنی بر عدم رهبری این اعتراضات، اعتبار می‌بخشد. در حقیقت هیچ شخصیت اصلاح‌طلب بزرگی به نفع اعتراضات موضع نگرفته و حتی برخی از فعالان علیه اعتراضات صحبت کرده‌اند. سی‌ان‌ان ادعا کرد: شعار‌های سازش‌ناپذیر این اعتراضات، نشان می‌دهد که آنان به بخشی از جامعه تعلق دارند که رأی نمی‌دهد و معتقد است که نظام قابل اصلاح نیست. اینان یا هرگز طرفدار ایده اصلاح تدریجی نبوده‌اند یا امیدشان به اصلاح تدریجی را از دست داده‌اند. اغلب تحلیلگران، به دقت به این بخش از جمعیت توجهی نکرده‌اند، زیرا این بخش در تاریخ اخیر، هیچ‌گاه در کانون تغییرات سیاسی ایران نبوده است.

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۷۷۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا

سیدابراهیم رئیسی صبح امروز جمعه در «دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا» ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این اجلاس بین جمهوری اسلامی ایران و قاره پرظرفیت آفریقا و نیز تشکر از گزارش وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره اقدامات انجام شده برای برگزاری این اجلاس و نمایشگاه مرتبط با آن، بر اهمیت برنامه‌ریزی دقیق با زمان‌بندی مشخص برای تحقق اهداف اجلاس تاکید کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه گام اول برای موفقیت و تحقق اهداف این اجلاس وجود اراده میان طرفین است که نفس برگزاری اجلاس نماد و نمودی از وجود این اراده است، گفت: گام دوم شناخت ظرفیت‌های متقابل است که اقدام وزارت صمت برای برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در کنار این اجلاس، قدم مهمی برای معرفی این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها به کشورهای آفریقایی است.

رئیسی همچنین با بیان اینکه به رغم تحریم‌ها و فشارها، جمهوری اسلامی ایران پیشرفت‌های بسیاری داشته و امروز می‌توان ایران را کشوری پیشرفته و فناور نامید، افزود: کسب شناخت از پیشرفت‌ها و دستیابی ایران به فناوری‌های نوین بسیار مهم است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه تقویت همکاری‌ها با کشورهای قاره آفریقا از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی مورد تأکید امام راحل بوده و در این سال‌ها نیز رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر این مسئله تأکید داشته‌اند، اظهار داشت: تفاوت معناداری در نگاه جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد، ما به دنبال همکاری با کشورهای آفریقایی برای این کشورها و پیشرفت آنها هستیم، اما کشورهای غربی به گواهی تاریخ صرفاً به دنبال چپاول منابع و ثروت‌های کشورهای آفریقایی بوده و هستند.

رئیسی با بیان اینکه به باور ما در صورت فراهم بودن بسترهای لازم، مردم کشورهای آفریقایی همانند کشورهای غربی دارای استعداد و زمینه‌های فراوانی برای پیشرفت و دستیابی به جایگاه‌های رفیع علمی و فناوری هستند، تصریح کرد: اگر چه کشورهای غربی اینگونه تبلیغ می‌کنند که فقط خودشان توانایی دستیابی به فناوری‌های نوین را دارند، اما باور داریم که استعدادها و توانمندی‌های کشورهای آفریقایی در این زمینه به هیچ وجه کمتر از کشورهای غربی نیست.

رئیس جمهور با اشاره به ضرورت شناخت دقیق ظرفیت‌ها و استعدادهای موجود در کشورهای آفریقایی، وجود معادن و منابع گسترده در این کشورها و فناوری و دانش لازم برای بهره‌برداری و فرآوری این معادن در جمهوری اسلامی ایران را ظرفیت‌های متقابل و مکمل توصیف و اضافه کرد: کشت فراسرزمینی و تامین منابع اولیه برای مراکز تولیدی و صنعتی با قیمت مناسب از دیگر زمینه‌های همکاری با آفریقا هستند.

رئیسی با بیان اینکه خدمات فنی-مهندسی در جمهوری اسلامی ایران به برکت انقلاب اسلامی بسیار پیشرفت داشته است، به بهره‌برداری از سد ساخته شده در کشور سریلانکا توسط متخصصان ایرانی در روزهای گذشته اشاره کرد که با بالاترین سطح تکنولوژی‌های نوین احداث شده بود و تصریح کرد: امروز متخصصان ایرانی توانمندی ساخت پالایشگاه و نیروگاه‌های پیشرفته را دارند و این ظرفیت مهمی برای گسترش همکاری‌های فیمابین ایران و کشورهای آفریقایی است.

رئیس جمهور گام بعدی در زمینه گسترش روابط دو طرف را شناخت موانع پیش‌رو و تلاش برای رفع آنها دانست و خاطرنشان کرد: تمهید زیرساخت‌های لازم برای گسترش روابط از جمله توسعه و تقویت خطوط کشیرانی، خطوط هوایی و رفع مشکلات نقل و انتقالات مالی و پولی از زمینه‌های ضروری برای گسترش روابط و همکاری‌ها میان دو طرف است.

رئیسی ادامه داد: طبیعتاً هر کدام از کشورهای آفریقایی شرایط خاص خود را دارند و لذا برای توسعه روابط با این کشورها لازم است برنامه متناسب با وضعیت هر کدام از کشورها تهیه و عملیاتی شود.

رئیس جمهور ضمن تشکر از گزارش ارائه شده در زمینه برنامه وزارت صمت برای رفع موانع موجود در مسیر گسترش روابط تا اجلاس سال آینده، گفت: یک‌سال زمان برای رفع این مشکلات زمان بسیار طولانی است و باید تلاش کنید موانع موجود نهایتاً در مدت ۳ ماه برطرف شود؛ وزیر و دست‌اندرکاران وزارت صمت نشان داده‌اند که توانمندی این کار را دارند و رفع این موانع نباید یکسال به طول بینجامد.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • تپش؛ روایت مهمترین حوادث روز
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • تجمعات دانشجویی گسترده، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیست انداخته است
  • تجمعات دانشگاه‌های آمریکا لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیستی انداخت
  • رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • رئیس‌جمهور: تفاوت معناداری در نگاه ایران و کشورهای غربی به قاره آفریقا وجود دارد / لزوم توسعه روابط ایران و آفریقا
  • دانشجویان حامی فلسطین رئیس مجلس نمایندگان آمریکا را هو کردند+ فیلم
  • شمسایی: تفاوت کلیدی با ازبکستان داشتیم/ بهترین نمایش را خواهیم داشت
  • شارلاتان‌بازی نشریات توقیف‌شده به روایت اصلاح‌طلبان
  • روایت قرائتی از شکایت همسرش به رهبری